Pomp overtuigt Jim Cramer om Bitcoin te kopen

Voorstanders van Bitcoin hebben op verschillende manieren gestreefd naar mainstream adoptie van de asset. Terwijl sommigen proberen de problemen van het bedrijfsmiddel op te lossen, proberen anderen beroemde mensen te overtuigen om in het bedrijfsmiddel te investeren.

Deze week hebben degenen die de laatste methode nastreven een belangrijke overwinning behaald als Jim Cramer, een van Amerika’s top beursgenoteerde experts, lijkt te hebben geïnvesteerd in de activa.

Is Cramer nu een Bitcoin Believer?

Gisteren kondigde Anthony „Pomp“ Pompliano, een top Bitcoin-handelaar en oprichter van Morgan Creek Capital, op Twitter aan dat hij Cramer had overtuigd om Bitcoin te kopen. De tweet kreeg ook een retweet van Cramer, wat min of meer bevestigt dat deze laatste inderdaad de sprong heeft gemaakt.

Cramer is de gastheer van „Mad Money“ op CNBC. Net als een aantal van zijn collega’s, heeft hij interacties gehad met enkele van ’s werelds beste financiële geesten. Dit plaatst hem in een belangrijke positie om opmerkingen te maken over activa. Hij is echter niet overtuigd van de prestaties van Bitcoin door de jaren heen.

In juni 2017 raadde Cramer dat Bitcoin uiteindelijk 1 miljoen dollar zou kunnen bereiken vanwege de frequentie van ransomware-aanvallers. Hij legde uit dat veel instellingen Bitcoin zouden vasthouden om de losbandige aanvallers tevreden te houden en om zichzelf te beschermen tegen mogelijke hacks in de toekomst. Deze toename van de aankopen zou uiteindelijk de prijs van het activum opdrijven.

„Het is een korte termijn manier om met cybersecurity om te gaan. Het is de manier om de slechteriken af te betalen. Als je geraakt wordt en je weet niet hoe je bitcoin moet doen, hebben deze cyberaanvallers klantenservice.“

Een jaar later, toen Bitcoin nog aan het wankelen was van de crypto-winter, beweerde Cramer dat het tij zich tegen de bron had gekeerd. Hoewel hij ontkende dat de tijd van Bitcoin voorbij was, legde de expert uit dat de gebeurtenissen op dat moment aantoonden dat „de zon onderging“.

Nu hij het bezit heeft gekocht, lijkt het erop dat hij een gelovige is geworden. Pompliano legde in een aparte tweet uit dat Cramer meer dan de meesten de voordelen van Bitcoin is gaan begrijpen, wat suggereert dat Cramer een echte gelovige in het bedrijfsmiddel had kunnen worden.

Een andere score voor Evangelist Pomo

Cramer is niet de eerste opvallende persoon die Pomp heeft overtuigd om dit jaar een Bitcoin-gelovige te worden. De baas van het hedgefonds is bekend geworden door zijn crypto-evangelisatie, niet in de laatste plaats dankzij zijn „The Pomp Podcast“, waar hij Bitcoin-sceptici en novicen opleidt over de grondbeginselen van het activum.

In juli overtuigde hij Bill Burr, een van de meest opmerkelijke komieken ter wereld, om ook in Bitcoin te stappen. In een optreden op de Bill Bert Podcast – die Burr samen met collega-comedian Bert Kreischer host – legde Pomp uit dat de meeste banken niet meer dan $250.000 aan bescherming konden bieden voor de rekeningen van klanten van de Federal Deposit Insurance Corporation.

Dit betekende dat Burr, die een gerapporteerde netto waarde van $12 miljoen heeft, veel geld kon verliezen als zijn bank op zou vouwen. De komiek ging onmiddellijk op een godslasterlijke tirade tegen „ongeschoolde“ bankiers, die zijn geld gebruikten om winst te maken, hoewel ze de economische crisis van 2008 veroorzaakten.

„Je creëert deze hele f-ing bubble en… je geeft me maar 250 van mijn miljoen dollar? Hoe is die f-ing legaal? Ik krijg Bitcoin! F- dit s-!,“ zei Burr.

Comments are disabled